Hogyan válasszunk ütős hangszer tartozékokat?

Minden dobosnak megvannak a maga igényei. Ezekhez kell hozzáigazítani az ütős hangszer tartozékokat is. Ha tanácstalan a választásnál, figyelje praktikus útmutatónkat, amely időt és pénzt takarít meg az Ön számára.


TIPP A KEZDŐK SZÁMÁRA:

Ha szeretné szakértőkkel konzultálni az ütős hangszer tartozékok vásárlását, felveheti velünk a kapcsolatot a 0680 021 358 telefonszámon (hétfő-péntek: 9-17 óra között) vagy a e-mail címen. Szívesen válaszolunk valamennyi kérdésre.

Hardver

Az ütős hangszerek elengedhetetlen része a hardver. Olyan tartozékokat rejt, mint a hangszer állványok, hangszer tartók vagy pedálok, amelyek nélkül nem boldogul. Ennek kiválasztása mindig az ütős hangszerek típusához igazodik. Kivételt képez a komplett dobfelszerelés (teljes készlet), amely már a hardvert tartalmazza.

Tartozék az elektronikus ütős hangszerek hangosítására

Egy következő fontos tétel az elektronikus ütős hangszerek hangosítását biztosító tartozékok. Ez megoldható elektronikus ütős hangszerhez való kombóval, bármilyen aktív hangfallal vagy fülhallgató segítségével.

Hangoló tartozékok

Nem mindenkinek van tökéletes zenei hallása, amely lehetővé tenné számára a hangszerek pontos hangolását. Ezért javasoljuk az ütős hangszer hangolókat. A hangoláshoz szükségesek a hangolókulcsok, amelyekkel módosíthatja a hártya feszességét.

Tréning segédeszközök

Ne feledkezzen meg a dobos tréning eszközökről sem. Minden dobos számára feltétlenül szükséges, hogy metronómmal gyakoroljon. A jelen kor a modern digitális metronómokat részesíti előnyben, amelyek nagyon elérhető áron kaphatók, ezen felül fel vannak szerelve programozható beállítások egész spektrumával és számos hasznos funkcióval.

A ritmika gyakorolható speciális tréning pad-okon. Ezek nem adnak ki semmilyen hangot, és mindenki gyakorolni tudja rajtuk a helyes kéz- és csuklómozgásokat. Ezeket a pad-okat használják a professzionális dobosok, ha be akarnak melegíteni. A tréning során az ütős hangszereket egy hangtompító háló vagy hangtompító alátét segítségével tudja lehalkítani.

Védőhuzatok és szőnyegek az ütős hangszerek alá

Minden dobosnak védenie kell a hangszereit védőhuzatokkal. Választhat a tipizált puha tokok közül, de kaphatók kemény tokok is. Egy ügyes kiegészítő a szőnyeg a dobfelszerelés alá, amely megakadályozza, hogy a hangszer csússzon a padlón.

Fülhallgató és füldugasz

Az aktív dobos hallása viszonylag nagy terhelésnek van kitéve. A hallása védelmét füldugaszokkal vagy dobos izolációs fülhallgatóval tudja biztosítani - bizonyos modellek „in-ear” funkciós lehallgató rendszerrel is el vannak látva. A füldugaszok és fülhallgatók gyermekméretekben is kaphatók.

Dobverők és póthártyák

A dobverők és dob póthártyák egy különleges kategóriát képviselnek.


© AUDIO PARTNER s.r.o.

 
Kérjük várjon