Mi a GITÁR BOUTIQUE?

A GITÁR BOUTIQUE a prémium hangszerek speciális szekciója, amelyek nagyon ritkák, antikok, kis sorozatban gyártottak vagy egyedülállóak, nehezen beszerezhetőek, esetleg megrendelésre gyártottak. Többnyire nagyrészt kézi munkával készülnek. Az összes ilyen hangszert szakértő módon szelektáljuk, személyesen választjuk ki pár hasonló darab közül, teszteljük és a tökéletességig hangoljuk őket. Nem mindennapi játszó hangszerekről, hangosító berendezésekről és effektekről van szó, amelyek óriási zenei, történelmi és gyűjtői értékkel rendelkeznek. Ebben a kategóriában találhatnak kevésbé ismert márkákat is, amelyeket nem tartanak olyan nagyra, de minőség szempontjából megfelelnek vagy még túl is szárnyalják a legismertebb modelleket.

A gitár butik kategóriában lévő hangszereket felosztjuk Vintage és Fine hangszerekre.


VINTAGE GITÁROK

A vintage gitárok és vintage gitár hangosító berendezések vagy effektusok használt eszközöket foglalnak magukban, amelyeket 1987-ig gyártottak. Ebbe a kategóriába kivételesen tartozhatnak „fiatalabb” darabok is. A vintage gitárok és felszerelések értéke a már rendelkezésre nem álló anyagokban és a gyártási technológiákban rejlik, ahol is nagyrészt a kézi munka volt túlsúlyban a gyártás során. Ezeknél a hangszereknél jelentős szerepet játszik az úgynevezett „ageing“, vagyis az anyag korosodása és az évek során elért jobb hangok produkálása. Fontos tény, hogy számos alkatrészük ma már nem állítható elő úgy, mint korábban. Nem feledkezhetünk meg a hangszerek történelmi, gyűjtői és befektetési értékéről sem, ahol is a kereslet gyakran meghaladja a kínálatot.

FINE GITÁROK

A fine kategória esetében a hangszerek kortárs produkciójáról van szó (a 90-es évektől egészen napjainkig), amelyek luxus, ritka, kis sorozatban gyártott vagy kézzel készített hangszerek. A kínálatban találhatunk egészen új típusokat is, de többnyire megrendelésre történik a bevezetett, de a legtöbb halandó számára elérhetetlen gitárikonok reprodukciója, amelyek akár több százezer dollárba is kerülhetnek. A Fine gitárok a legjobb jelenleg rendelkezésre álló anyagokból készülnek hasonló technológiák felhasználásával, mint a vintage hangszereknél, de többnyire nagyrészt kézi munka felhasználásával vagy kis sorozatban csupán néhány tucat darabot előállítva. Ezeket a „Fine” gitárokat mi magunk válogatjuk saját kézzel az Egyesült Államokban, Japánban vagy Európában, és prémium játszó darabokról van szó, ahol megint csak néhány azonos vagy hasonló modell közül válogatunk. A gitárok lehetnek egészen újak, de akár 100 %-os játékosi vagy gyűjtői állapotban, másodkézből.

VINTAGE ÉS FINE HANGOSÍTÓ BERENDEZÉSEK

Ugyanez a felosztás vonatkozik a gitár hangosító berendezésekre és effektusokra is. Valamennyi vintage és fine gitár hangosító berendezés szakértő módon kitisztításra, mérésre, esetleg szervizelésre és hangolásra kerül a legmegfelelőbb komponensek felhasználásával. A legtöbb esetben kézzel forrasztott „drótozott” erősítőkről, kombókról és effektusokról van szó. Az ügyfél kérésére képesek vagyunk teljesen felhangolni a berendezést pontosan az ő játékstílusa és ízlése alapján. A hangosító berendezések revíziója és tuningolása során kizárólag prémium pótalkatrészeket használunk (különböző gyártók elektroncsöveinek, eredeti vagy a lehetséges legjobb kondenzátorok és a sok éves „know-how” és szakértelem kombinációja, ami alapján tudjuk, hogyan kell hangzania a vintage hangosító berendezésnek, és hova tudjuk hangilag felminősíteni).

Miért vásároljunk boutique hangszert a Kytary.hu-n keresztül

  • Egy valódi eredeti vintage példány (és nem egy hamis darab vagy egy igazi darab rossz minőségű alkatrészekkel) megvásárlásához az embernek több éves tapasztalatra van szüksége. A szakértőink már 2001 óta foglalkoznak vintage hangszerek keresésével és vásárlásával.
  • A vásárló tőlünk egy garantáltan eredeti hangszert kap egyértelmű leírással arról, hogy mi az eredeti, és esetleg mi volt cserélve új vagy repró darabra. A hangszer részét képezi a tanúsítvány és a fényképes dokumentáció is, ahol megkap minden információt áttekinthető módon és fényképekkel alátámasztva. A tanúsítvány egyébként igazolni fogja a vásárló tulajdonjogát is az adott hangszerre vonatkozóan.
  • A hangszert és a hangosító berendezést is szakértői módon kitisztítjuk, felhangoljuk és összeállítjuk a vásárló igénye szerint, és utánhangoljuk pontosan az ő szükségletei és igényei szerint. Csak eredeti vagy gondosan kiválasztott pótalkatrészeket használunk, amelyek a lehető legjobban közelítenek az eredetiekhez és megtartják a hangszerek és erősítők vintage jellegét (pl. elektrolit kondenzátorok és elektroncsövek).
  • Valamennyi butik hangszerre, beleértve a vintage (antik) modelleket is garanciát nyújtunk.
  • Vitathatatlanul a nálunk történő vásárlás egyik legnagyobb előnye, hogy számos Boutique darabból és modellből válogathat egy helyen. Sehol máshol Csehországban és Szlovákiában a vásárló nem talál ennyi butik és vintage hangszert egy helyen. A butik gitárjaink és hangosító berendezéseink gazdag kínálatának köszönhetően a vásárlónak lehetősége van közvetlenül összevetni azokat, így biztos lehet benne, hogy olyan darabot választ ki, amely valóban illeni fog hozzá.
  • A gitár butik hangszerek nagy gyűjtői értékkel rendelkeznek, és a műalkotásokhoz hasonlóan ezek is okos befektetésnek számítanak.

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Kérjük várjon