Hogyan válasszunk fuvolát?

A fuvola teljes mértéken ideális hangszer valamennyi gyermek számára. Ezért is a legtöbb kis zenész számára az első hangszer, amellyel zenei pályafutásuk során találkoznak. Az első fuvola kiválasztásával gyermek számára szívesen segítünk. Ha a gyermek fuvola kiválasztása során szeretne tanácsot kérni közvetlenül szakértőinktől, hívja ingyenes vonalunkat a 0680 021 358 számon (hétfő-péntek 9:00-17:00 óra között) vagy írjon a következő e-mail címünkre: .

TIPP A KEZDŐK SZÁMÁRA:

Az abszolút standard a gyermek fuvolák körében, amelyet valamennyi tanár is megkövetel, a szoprán fuvola angol (barokk) fogástáblázattal. Minden további fuvolatípus specifikus, és a tapasztaltabb zenészek, vagy azok számára alkalmasak, akik ezt a különleges típust igénylik.

A játék pozitív hatása a gyermek egészségére

Minden hangszer és a hangszeren való tanulás rendkívül pozitív hatással van a gyermek fejlődésére, intelligenciájára és szellemi egészségére. A fuvola esetében a játék erősíti a rekeszizmokat és növeli a tüdő kapacitását. A fuvolajáték ráadásul viszonylag egyszerű, a gyermek megtanulja az első ismert dalokat már az első pár óra után, és így megfelelően ösztönzött is lesz. További előnyök még az alacsony beszerzési ár és hogy a hangszer kis helyen is elfér. A fuvola egyszerűen egy ideális hangszer a gyermekek számára.

Ne féljen a műanyagtól

A műanyag fuvolák manapság nagyon jó minőségűek, feltétlenül teljes értékű hangzással rendelkeznek, és a gyermekek számára könnyű lesz megtanulni rajtuk játszani. A műanyag kis fuvolák előnye, hogy könnyű a karbantartásuk, és egyszerűen tisztíthatók vízzel. Ahogy már ezt fent említettük, a gyermekeknek szoprán fuvolát vásároljon angol fogástáblázattal. Biztosan nem vét hibát a Smart vagy Aulos márkájú fuvolákkal, amelyeknek az ára 300 és 600 CZK között mozog.

Az alkatrészek száma

Olyan fuvolát válasszon, amely három részből tevődik össze (ez az információ megtalálható minden egyes fuvola leírásában - alul a „Paraméterek” részben). A háromrészes fuvolák amiatt alkalmasak, hogy az alsó rész forgatható és jól beállítható, oly módon, hogy a gyermek kisujja elérje az első lyukat.

A fuvolák tartozékai

A gyermeke első fuvolájához jól fognak jönni a tartozékok is. Ezek közé tartozik a tisztítópálca, tok (ha nem része a fuvolának - a leírásban fel van tüntetve) és a fuvola huzat. Az összes ilyen tartozékot megtalálja itt. Ha pedig a gyermek egy iskolai feladványt fog otthon próbálni, szüksége lesz egy kotta állványra.

Irodalom és kották

Hagyományos fuvola kottákat itt talál. A legnépszerűbb és általában legelterjedtebb szoprán fuvola kották közé tartozik a Flauto Dolce kiadvány, amelyet szintén megtalál ezen a helyen.
  • 1 - Hanglyuk
  • 2 - Nyelvecske
  • 3 - Légcsatorna
  • 4 - Fúvóka
  • 5 - Alsó rész
  • 6 - Test
  • 7 - Fej

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Kérjük várjon