Hogyan válasszunk vezeték nélküli rendszert

A hangátvitelre szolgáló vezeték nélküli rendszerek jó választást jelentenek mindenki számára, aki elektronikusan szeretné felerősíteni a hangját (vagy a hangszer hangját), egyúttal pedig szeretné megőrizni a szabad mozgás lehetőségét. A vezeték nélküli hangtechnológiákat használják az úgynevezett „IN-EAR” monitorok, amelyek közvetlenül a vevőbe kapcsolt fülhallgatók, és közvetlenül a zenészre vannak csíptetve. Ennek köszönhetően nem korlátozza a pódiumon folyó nyüzsgés, és nem kell a lehallgató hangszórónál állnia. Járjon bárhol a pódiumon, mindig biztosan hallhatja saját magát és a kiválasztott hangszereket közvetlenül a fülében.


TIPP A KEZDŐK SZÁMÁRA

Ha egy megbízható megoldást keres a hang vezeték nélküli átvitelére, javasoljuk, hogy vásároljon egy standard vezeték nélküli szettet kézi mikrofonnal. A csomag tartalmazza majd a mikrofont és a vevőt, tehát már semmi másra nem lesz szüksége.

Szakértőink készek válaszolni bármilyen kérdésére, és javaslatot tesznek az ideális megoldásra is a vezeték nélküli rendszerrel kapcsolatban. Felveheti velünk a kapcsolatot a 0680 021 358 telefonszámon (hétfő-péntek: 9-17 óra között), vagy a e-mail címen.

Lényeges kritériumok

• Jeltartomány
• Átviteli frekvencia
• Csatornák száma
• A mikrofon érzékenysége
• Bemenetek és kimenetek típusai
• Automatikusa frekvencia szinkronizálási lehetőség a vevő és az adó között

A mai vezeték nélküli rendszerek többsége a következő frekvenciasávokon működik: UHF, VHF, UHF DAP, 2,4 GHz vagy esetleg 1,9 GHz-en is.

Ha a vezeték nélküli „IN-EAR“ fülhallgatós lehallgatásról van szó, ezeknél ez pontosan fordítva van (vagyis a zenésznél van a vevő és nem az adó).

A vezeték nélküli hangrendszerek típusai


Vezeték nélküli rendszerek kézi mikrofonnal

A kézi vezeték nélküli mikrofon talán a legismertebb vezeték nélküli hangtechnológia. Jellegét tekintve ez a vezeték nélküli mikrofontípus főként az énekeseknek való, akiknek nem szükséges, hogy minkét kezük szabadon legyen, és szabadon szeretnének mozogni.

Vezeték nélküli rendszerek fej mikrofonnal

A vezeték nélküli fej mikrofon egy olyan mikrofon, amely közvetlenül az énekes szája elé van erősítve - ez így lehetővé teszi számára, hogy mindkét keze szabadon legyen, és szabadon mozoghat is anélkül, hogy a mikrofonnal kellene törődnie. Ezért ezt a megoldást gyakran használják a musical produkciókban.

Vezeték nélküli rendszerek csíptethető mikrofonnal

A csíptethető mikrofon alapelve, hogy a ruházatra kerül erősítésre (a mellkas táján). Ez a mikrofontípus inkább a beszédhanghoz illik, mint az énekhanghoz. A csíptetős vezeték nélküli mikrofonokat főként műsorvezetők, konferansziék, színészek, menedzserek a vállalati megbeszéléseken, stb. használják.

Vezeték nélküli rendszerek gitárok és basszusgitárok számára

Ahogy ez már a névből is adódik, ez a rendszertípus valamennyi olyan zenész számára készült, akik teljesen szabad mozgást szeretnének a színpadon a gitárjukkal vagy basszusgitárjukkal.

Vezeték nélküli híradó szettek és idegenvezetői rendszerek

A vezeték nélküli híradó szettek a mobilis vezeték nélküli hangrendszerek kategóriáját képviselik. Ezek a rendszerek főként a terepbe alkalmasak, ahol nem áll rendelkezésre villamos hálózat. A híradó vezeték nélküli szettek ezen felül lehetővé teszik az egyszerű együttműködést is a kamerával.

IN-EAR monitoring

Vezeték nélküli monitoring közvetlenül a fülbe - ez egy egyre népszerűbb mód az ellenőrzött lehallgatás megoldására. A vezeték nélküli IN-EAR lehallgatásokat fülhallgatóba egyre több professzionális zenész használja. Ugyanis egy rendkívül praktikus technológiáról van szó, amely a zenészeknek lehetővé teszi a minőségi lehallgatásának pontosan annak, amit a zenész hallani szeretne anélkül, hogy ezzel zavarná a zenekar többi tagját.

Külön értékesített részek és tartozékok

Végezetül fel szeretnénk hívni a figyelmét arra, hogy a vezeték nélküli rendszerek egyes részei gyakran megvásárolhatók külön is.


© AUDIO PARTNER s.r.o.
Kérjük várjon