Tervezze meg és nyerje meg álmai gitárját!

Itt a legnagyobb verseny a gitárosok és tervezők számára. Honza Vlásek cseh elektromos gitárgyártóval (Vivian Guitars) együtt van egy felhívásunk valamennyi kreatív gitárrajongó számára. Tervezze meg saját gitárját. A legjobb tervet benyújtó pályázót nemcsak egy jó érzés tölti majd el, hanem a gitárkészítők a Vivian-nél ingyenesen legyártják a gitárját, amelyet saját maga tervezett! Tárgyi nyereményben részesül a 2. és 3. helyezett is, és közönségdíj is kiosztásra kerül. A verseny 2016 május 5-től június 20-ig tart. A nyertes pályázat a nyertessel folytatott konzultációt követően legyártásra és értékesítésre kerül szeptemberben.


Vivian márkájú gitárral rendelkezik például Bono Vox a U2-ból, Robert Kodym és P.B.CH. a Lucie zenekarból, Tomáš Krulich és Milan Špalek a Kabát zenekarból vagy František Černý, Tomáš Vartecký és még sokan mások.

Hogyan kell a gitárnak kinéznie?

Az, hogy elektromos álomgitárról van szó, nem jelenti azt, hogy őrült szürrealista terveket dolgozzunk ki :-). Értékelni fogjuk az eredetiséget, de az eleganciát is. A gitárnak 6 húrral és standard paraméterekkel kell rendelkeznie. Szükséges, hogy játszani lehessen rajta, legyen hordozható és használható. A terveikben használjanak a hangszerek gyártásában megszokott anyagokat (fa test és nyak) és elérhető hardvert. Semmiféle tíznyakas bizarr gitárokat, gitár alakú kutyabódékat és hasonló dolgokat nem fogunk előállítani :-).

Milyen paraméterekkel kell rendelkeznie a tervemnek és hova kell elküldenem?

Teljesen mindegy, hogy a gitárt kézzel rajzolja meg vagy valamilyen grafikus programban. Az Ön ügyességétől függ. A végső tervet kérjük, JPG formátumban küldje a e-mail címre. Minden egyes versenyző csupán egy gitártervet nyújthat be, amely legfeljebb 10 képen van kivitelezve (1 gitár különböző oldalról, részletek, stb.). Az elfogadott és publikálható terveket közzétesszük Facebook oldalunkon az Álomgitár fotótárban. Az e-mailben pár mondatban írjon a felhasznált anyagokról, kiegészítőkről, leírhatja a technológiát is, és hogyan képzeli el a végső hangzás tulajdonságokat. Ne felejtse el csatolni a telefonszámát is.

Ki fogja kiértékelni a terveket?

Az egyes terveket egy szakmai zsűri fogja értékelni, amelyről fokozatosan lerántjuk a leplet. A zsűri tagjai képzőművészek, hangszergyártók és forgalmazók, de természetesen professzionális zenészek is. Ahogy már említettük, egy közönségdíj is kiosztásra kerül.

A nyertes részére a nyeremény a verseny lezárását követően legkésőbb 120 napon belül átadásra kerül.

Fenntartjuk magunknak a jogot a terv el nem fogadására, főként, ha erőszakot, szélsőségességet vagy az erőszak és etikátlanság bármilyen formáját fogja megtestesíteni. Köszönjük a megértést :-). A versenypályázat elküldésével hozzájárul annak közzétételéhez a Kytary.cz Facebook oldalain.


A verseny részletes feltételeit itt találja meg.

Lerántjuk a leplet a zsűriről

Az Ön terveit például Honza Homola a Wohnout zenekarból és Antonin Salva fejlesztő/sound designer (hangtervező) a Salvation Mods-tól fogja értékelni.

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Kérjük várjon