Fedezze fel a zene szépségét!

Számos módját ismerjük annak, hogy lehet felfedezni a zene szépségét. Több ezer hangszert tudunk biztosítani az Ön számára, amelyekkeltöbb ezer helyzetben végtelen élményeket és örömöt élhet át. Csak el kell kezdeni. A kezdőknek szívesen adunk tanácsot az első hangszer kiválasztásánál, és segítünk a szülőknek is, akik az első hangszert keresik gyermekük számára.Gitár nyárra

A gitárnak nem szabad hiányoznia egy nyaralásról, tóparti buliról, kirándulásról, hétvégi kiruccanásról... és tulajdonképpen sehonnan sem, ahova barátaival a nyár folyamán elindul. A legsokoldalúbb hangszer és az egyértelmű választás, amely sosem okoz csalódást, a Dreadnought típusú akusztikus gitár, amellyel felfedezi a zene adta öröm világát.


Az útmutatót a Hogyan válasszunk gitárt témára itt találja meg.

Gitár az iskolába és gyermekek számára (gitár a zeneiskolába)

Ha a gyermekét a zene felé szeretné terelgetni, és hagyni, hogy felfedezze annak szépségét, a megfelelő mód erre, hogy beíratja gyermekét gitárra a zeneiskolába. A gyermekek a zeneiskolában többnyire nejlonhúrokkal felszerelt klasszikus gitárokon játszanak. Ezeket a hangszereket a gyermek korára és magasságára való tekintettel vásárolják. A klasszikus gitár helyes méretét a gyermeke számára a zeneiskolába itt találja meg.


Az útmutatót a Hogyan válasszunk klasszikus gitárt témára itt találja meg.

Gitár a zenekarba

Ha egy zenekart szeretne alapítani, és azon belül a gitáros helyét elfoglalni, biztosan szemet vet majd az elektromos gitárokra és a gitár hangosító berendezésekre. Az elektromos gitárokat néhány típusra osztjuk fel, amelyekről bővebben itt olvashat. Ne feledje, hogy a fő kritérium az, hogy olyan hangszert válasszon, amely első sorban tetszik Önnek. Ezt követően szüksége lesz egy gitár hangosító berendezésre - a legegyszerűbb beszerezni egy gitár kombót.


Az útmutatót a Hogyan válasszunk elektromos gitárt témára itt találja meg.

Ukulele

Ez a hangszer egy sláger, amin nincs mit csodálkozni. Az ukulele áll ugyanis a legjobban az ár-teljesítmény arány függvényében. Ezen felül valóban bárki megtanulhat rajta játszani. Az ukulelét állandóan magánál tarthatja, játszhat rajta, és kiváló zenés szórakozást biztosít.


Az útmutatót a Hogyan válasszunk ukulelét témára itt találja meg.

A basszusgitár az alap

A basszusgitárral felfedezi az élet szenvedélyét. Ez a hangszer a ritmikus és melodikus elemek mezsgyéjén áll, és egy kissé kompromisszumot nem ismerő hozzáállást igényel ahhoz, hogy a zenész meg tudja szelídíteni. Képes Ön erre? Mi biztosak vagyunk benne, hogy igen! :-)


Az útmutatót a Hogyan válasszunk basszusgitárt témára itt találja meg.

Dobok a zenekarba

Fedezze fel a ritmika szenvedélyét. Szinte minden zenekarnak szüksége van egy tisztességes dobosra, és szinte minden dobosnak szüksége van egy tisztességes dobfelszerelésre. Válasszon ki egy komplett dobfelszerelést az összes hardverrel és cintányérral együtt, és csapjon a dobok közé :-).


Az útmutatót a Hogyan válasszunk dobokat témára itt találja meg.

Digitális zongora otthonra

A zongora az összes hangszer atyja, és ha valaki kezelni tudja, akkor megértette a zenét annak a legszélesebb értelmében. A nagy akusztikus zongorák ára és súlya elbátortalaníthat sokakat. Nagyon népszerűek a digitális zongorák, amelyek a klasszikus akusztikus zongorák egyfajta változatát jelentik. Ezekkel szemben sokkal könnyebbek, kisebb helyen elférnek, és főként olcsóbbak. Jellegzetes hangzást és billentyűzetet kínálnak azonban, és így a játékérzet és a visszhang megfelel az akusztikus zongorának. Nagy előnye további az is, hogy a digitális zongora csatlakoztatható fülhallgatóhoz is, és így akár késő éjszakáig is gyakorolhat :-).


Az útmutatót a Hogyan válasszunk digitális zongorát témára itt találja meg.

Az első billentyűsök

Az elektronikus billentyűsök ideális hangszerek a gyermekek és kezdők számára. Nagy mennyiségű hangot kínálnak, könnyűek, kis helyen elférnek, és bevált startot jelenthetnek a zenei karrierben. A következő lépés a billentyűs számára lehet például a zongora is. A billentyűs hangszerek kifejezetten ideálisak a zenei alkotás felfedezéséhez.


Az útmutatót a Hogyan válasszunk keyboardot témára itt találja meg.

Kezdetként furulya

A furulya a leggyakoribb olyan hangszerek közé tartozik, amelyek segítségével a kisgyermekek felfedezik a zene világát. A sok kis ilyen zenész számára a furulya az első olyan hangszer, amellyel a zenei karrierjük során találkoznak. A zenei alapon kívül a furulya jó hatással van az egészségre is (növeli a tüdőkapacitást és erősíti a rekeszizmokat). További előnye a hangszer alacsony beszerzési ára is.


Az útmutatót a Hogyan válasszunk furulyát témára itt találja meg.

Vegye fel saját alkotását

A zenei alkotások felvétele a mai technológiáknak köszönhetően nagyon egyszerű. Ha otthon szeretne felvételt készíteni, szüksége lesz egy hangkártyára, amelynek segítségével fel tudja venni az összes hangszert, majd a felvételek meghallgatásához stúdió minőségben pedig stúdió monitorokra vagy fülhallgatókra. Ha pedig mobilis szeretne lenni, és felvételt készíteni a zenekari próbáról vagy bármilyen zenei vagy hangfelvételt készíteni a „terepen”, jól fog jönni a mobil felvevő.


Az útmutatót a Hogyan válasszunk otthoni stúdiót témára itt találja meg.

Nagyon cool DJ-nek lenni

Az az idő, amikor a lemezlovasság terén csak a lemezjátszók domináltak, már elmúlt. Ma már szinte mindenkinek lehetősége van arra, hogy kipróbálja, milyen is DJ-nek lenni a mágikus „sync” gombnak köszönhetően, amellyel valamennyi mai DJ kontroller rendelkezik. Műszakilag fel tudjuk szerelni úgy a hobbi DJ-ket, akik otthon vagy egy bulin a barátaik számára szeretnének zenét keverni, mint azokat, akiknek célja nagy termeket megtölteni.


Az útmutatót a Hogyan válasszunk DJ felszerelést témára itt találja meg.
Kérjük várjon