Gitárműhely

A műhelyről

Minden hangszerről gondoskodni kell. Minél többet játszik rajtuk, annál fontosabb gondoskodni azok folyamatos karbantartásáról és szervizéről. Csak így lehet megőrizni a hangzás jellegét és valamennyi egyedi tulajdonságot.

Valamennyi, a Kytary.cz e-shopban vásárolt hangszer jogosult az ingyenes beállításra a 3-éves garancián belül. De hozhat bármilyen más hangszert is, amelyet megjavítunk  a garanciális időn túli szerviz keretén belül.

A gitárműhely főként az akusztikus, klasszikus és elektromos gitárok és basszusgitárok karbantartására és javítására szakosodik. Gondoskodni tudunk viszont más hangszerekről is (bendzsó, ukulele, billentyűs hangszerek). Jöjjön el, és konzultáljon velünk bármilyen problémát, amely az Ön hangszereivel és hangosító berendezéseivel kapcsolatos. A konzultáció természetesen teljes mértékben ingyenes.

Valamennyi üzletünkben található gitárműhely. A szerviztechnikusnak megfelelő háttér áll rendelkezésre a szokásos beállításokhoz és javításokhoz. A bonyolultabb javításokat a szervizközpontunkban oldjuk meg, amely Prága Modřany városrészében található.

Gitárok és basszusgitárok

A gitár elhasználódása több helyen is megnyilvánulhat a hangszeren. Ezek közül az egyik a fogólap. A nyergek a fogólapon ugyanis idővel túl vannak nyomogatva, és cserélhetőek. A gitár nyergeinek cseréje az egyik leggyakoribb a garanciális időn túli javítások közül.

Idővel a gitárok teste is változáson megy át. A külső környezeti hatások (hő, nedvesség) következtében deformálódhat a nyak vagy leválhat a húrláb, illetve a belső bordázat. A levált húrláb nem viszi át a húrok rezgését a zengőlapra, és így a gitár nem játszik. Hasonló negatív hatást vájt ki a levált bordázat és a deformált gitárnyak is.

A leggyakoribb hibákat a gitároknál és basszusgitároknál az elszakadt szíj okozza. Ezt leginkább egy minőségi szíj beszerzésével lehet elkerülni, és a legjobb esetben zárak telepítésével a hevederre.

A gitárműhelyünk a garanciális időn túli szerviz keretén belül a nyak és fej ragasztására is specializálódik. A tört gitárnyak ugyanis gyakran a gitár nem szakszerű kezeléséből vagy a gitár leeséséből ered.

Az elektromos gitároknál és basszusgitároknál a gitárműhelyben kicseréltethet különböző alkatrészeket, amelyek funkciója az idő múlásával rosszabbodik. Lehet szó a kábel jack vagy a potenciométer cseréjéről. Gyakran a hangszedők cseréjével is jobb gitárhangot lehet elérni.

Tekintettel arra, hogy a fa, amelyből a gitár készül, egy természetes anyag, amely kiszárad és változtatja az alakját. A gitárműhelyben nedvesítjük a gitárokat, és ez meghosszabbítja az anyag élettartamát.

Gitár erősítők és hangfalak

Fel vagyunk készülve a gitár hangosító berendezések szervizelésére és tuningolására is. Az erősítőknél gyakran kell cserélni az elektroncsöveket, ezt a folyamatot pedig a hangosító berendezések tulajdonosainak inkább a szakértőre kellene hagyniuk. A nagyon magas feszültség miatt rendkívül veszélyes műveletről van szó. Az erősítők esetében a következő művelet a BIAS átállítása, a hang módosítása vagy az egyes alkatrészek (potenciométerek) cseréje.

A hanggal kísérletezők számára hangszórókat is cserélünk a gitárerősítőkben.

Billentyűs hangszerek

A billentyűs hangszerek is különböző módon módosíthatók. A Gitárműhelyben frissíteni tudjuk azok förmverét. Szabványos módon végezzük a billentyűzetek dinamikájának beállítását, a billentyűzet tisztítását és mindennemű karbantartást.

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Kérjük várjon